Ensimmäinen päivä

10.07.2020

Pesät heräsivät yhdessä auringon kanssa. Aluksi olin hieman huolissani pesästä no. 1 kun se ei meinannut herätä, mutta kohta molempien pesien ympärillä kuhisi parvi mehiläisiä. Ilmeisesti tutustuivat uuteen ympäristöönsä. Kohta huomasin, että pesistä puuttuva kunnollinen kiitorata on jonkinlainen ongelma. Se pitää nyt pikimiten ratkaista. Tänään en taida kuitenkaan mennä häiritsemään. Lisäksi tuo superloninen lentoaukon pienentäjä ei hivele ainakaan minun silmiäni. Siihenkin pitää tehdä puinen järjestely, kunhan tässä kerkiää... 

Juoma-astiaksi laitoin mehiläisille vanhan pulkan, ja siihen kerroksen kevytsoraa, jonka päälle voivat laskeutua. Soraa oli aluksi liian vähän, ja mehiläiset joutuivat veden varaan. Kun vähän lisäsin soraa, niin sekin ongelma poistui. Pulkka tuntuu toimivan kohtuullisesti väliaikaisratkaisuna.

Ostin samalla varoiksi kaksi hunajaosastoa, vaikka ei liene todennäköistä, että tänä vuonna vielä satoa on korjattavaksi asti. Onpahan kuitenkin osastot valmiina. Hunajaosastot maalasin Vinha talomaalilla. Väriksi valitsin keltaisen (L304)