Ensimmäinen pesäkäynti

11.07.2020

Tänään päätin tarttua mehiläistä sarvista, ja tedä pesälle no. 2 kunnollisen lentolaudan, ja lentokiilan. Lentolauta syntyi helposti kymmenen tuuman lankusta, joka sopivasti meni maatilavanerista tehdyn pienen lentolaudan lipakkeen alle. Lentokiilan nikkarointi vaati vähän enemmän vaivaa, mutta helpolla sekin syntyi laudanpätkästä.

Samalla päätin katsoa pesän sisään. Äkkipäätä näytti siltä, että kaikki kakut olisivat täynnä mehiläisiä, joten päätin käydä pesän kunnolla läpi. Lopulta toinen reunimmaisista kakuista oli käytännössä tyhjä ja rakentamaton, joten lisätilan annolla ei sentään vielä ole kiirettä. Muut kakut oli jotakuinkin täynnä. Munia en onnistunut näkemään, mutta sen laitan kyllä huonon näköni piikkiin. Sinisen emon löysin ja ainakin avosikiöitä, peittosikiöitä ja runsaasti siitepölyä. Peitettyjä hunajakennoja ei vielä ollut, muttta se nyt ei ollut mikään yllätys.

Kun olin pesän sulkenut ja kävin myöhemmin katsomassa, niin näytti lentokiila kovin ruuhkaiselta. Kait kuumana lentelivät sisään ja ulos. Myöhemmin illalla kun kävin katsomassa, niin näytti jo paljon rauhallisemmalta.