Harri Nykänen: Ariel ja Hämähäkkinainen

15.03.2020

Harri Nykänen jatkaa Helsingin väkivaltatoimiston komissaario Ariel Kafkan tarinaa kirjassaan Ariel ja Hämähäkkinainen. Taas kerran tavallisesta väkivaltarikoksesta paisuu monipolvinen arvoitus. Sikäli voisi ajatella, että kirjan tarina on jo moneen kertaan kerrottu. 

Kirja on taas Nykäselle tyypilliseen tapaan sujuvasti kirjoitettu. Juoni on lopulta ehkä hiukan turhankin monimutkainen. Tai ehkä juoni lopulta ei niin monimutkainen ollutkaan, mutta lukijalle annetaan mahdollisuuksia kehittää omia juonenkulkujaan.

Tämä kirja ei juuri tuonut lisää syvyyttä tarinan henkilöihin. Kun tapanani on pyrkiä lukemaan kirjat ilmestymisjärjestyksessä, niin toivoisin kirjojen muodostavan ehyen ja kehittyvän tarinan. Tämän kirjan perusteella Arielin osalta ehkä näin ei ole käymässä.

Nykäsen kirjoja on mukava lukea. Ne on helppolukuisesti kirjoitettu, ja niissä harvoin on erityisen ärsyttäviä piirteitä. Tässä kirjassa oli ehkä edeltäjäänsä vähemmän huumoria läsnä, mutta kyllä tämänkin kirjan luki hyvillä mielin. Tätäkin kirjaa voin suositella.