Jonas Jonasson: Satayksivuotias jolla mielestään oli liikaa mielessään

04.06.2020

Jonas Jonasson jatkoi, joskin ilmeisen vastentahtoisesti, Allan Karlssonin tarinaa. Valitettavasti itse en ole edellistä osaa lukenut, kun sitä ei e-kirjana ole saatavilla suomenkielellä, mutta mainiosti tämä kirja on luettavissa itsenäisenä teoksena. Viimeksi luin Jonassonin "Murhaaja Anders ja hänen ystävänsä", ja melkein tekisi mieleni sanoa, että tuossa kirjassa oli selkeämpi juoni, kun tässä. Jollain tavalla tässä teoksessa ehkä oli enemmän tilannekomiikkaa, ja vähemmän juoneen rakennettua komiikkaa.

Yhtä kaikki tämä teos oli tavattoman viihdyttävää luettavaa. Suomalaisen ja Ruotsalaisen huumorintaju on aivan ilmeisesti hyvin saman tyyppinen, tai ainakin Jonassonin ja minun. Tässä kirjassa huumori on hyväntahtoista, joskin joitain julkisuuden henkilöitä kyllä pilkataan aika huoletta. Ehkäpä sitten omasta mielestäni kyseiset henkilöt ansaitsivat tulla pilkatuiksi, kun sekään ei haitannut hyvää tuultani tätä lukiessani

Tämä kirja oli yksinkertaisesti helppolukuinen ja hauska. Sitä lukiessa tuli hyvälle tuulelle. Suosittelen kaikille muille, paitsi Donald Trumpin ja Kim Jog-unin kannattajille sekä uusnatseille.