Lee Child: Kuilun Partaalla

24.03.2020

Lee Child kuuluu kirjailijoihin, joiden koko tuotannon olen lukenut. Aina kun tällaiselta kirjailijalta ilmestyy uutta, niin lisään sen muistilistalle ja luen sopivan hetken tullen. Tälläkertaa sopiva hetki tuli yllättäen nopeasti, kun kirja laitettiin kevätpäiväntasauksen tarjoukseen.

Chlidin tavassa kirjoittaa on paljon sellaista mistä pidän. Tapahtumat yleensä etenevät sopivan nopeasti ja suoraviivaisesti. Hänen kirjojaan lukiessa ei tarvitse pysähtyä miettimään syvempiä merkityksiä. Niitä ei kertakaikkiaan ole. Lee Childin kirjat ovat miehille kirjoitettua viihdettä puhtaimmillaan. Vaikka hän on varsin tuottelias kirjailija ja pitkälti toistaa samaa teemaa niin jotain uutta kirjoissa on kuitenkin aina ollut. Jokin uusi näkökulma, tai ajatuksen poikanen. Koskaan hänen kirjansa lukeminen ei ole kestänyt montaa päivää. Ei tälläkään kertaa.

Lee Childin kirjoja lukiessani en ole koskaan pettynyt. Hän ei lupaa liikoja ja tekee sen mitä lupaa. Kuitenkin tälläkertaa jotain jäi puuttumaan. Ihan niinkuin nyt olisi uudet näkökulmat loppuneet ja jäljellä pelkästään monet kerrat jo toistettu teema. Mielestäni tämä kirja oli sisällöltään jollain tavalla köyhempi, kun aikaisemmat. Ehkä köyhyyttä oli sitten paikattu entistä suoraviivaisemmalla toiminnalla ja väkivallalla. Tätäkin kirjaa voin suositella, mutta vain toimintaviihteen ystäville.