Mads Peder Nordbo: Tyttö ilman ihoa

16.02.2020

En voi sanoa kirjan otsikon juuri houkuttaneen lukemaan. Nimestä tuli mieleeni lähinnä väkivallalla ja verellä mässäily ja se ei todellakaan ole minun juttuni. Luullakseni tartuin juuri tähän kirjaan lähinnä siksi, että tapahtumapaikkana on Grönlanti. No mitä sitten toivoinkin tuon eksoottisen tapahtumapaikan tuovan tullessaan, niin siinä kyllä sain pettyä. Tarina olisi vonut tapahtua missä tahansa. Positiivista oli, että väkivallalla, vaikka suorastaan makaaberia sellaista oli tarjolla, ei mässäilty. Ei missään vaiheessa. En tiedä kenen idea tuo kirjan otsake oli, mutta kovin hyvin se ei sisältöä kuvaa, eikä muutenkaan mielestäni ollut kovin onnistunut. 

Jonkun matkaa  luettuani kategorisoin kirjan yhdeksi sadoista kaltaisistaan, joiden syvin tarkoitus on osoittaa minkälaisia sikoja miehet ovat. Etenkin valkoiset keski-ikäiset sellaiset. Itsekkin kun tuohon ryhmään kuulun, niin eipä sekään juuri houkuttanut jatkamaan lukemista. Kuitenkin juoni piti koukussaan. Onneksi piti. 

Kirjan juoni osottautui loppua kohti paljon odotettua monisäikeisemmäksi. Olen lukenut paremminkin kirjoitettuja kirjoja ja varmaan myös ehjempiä juonirakenteita, mutta kyllä tämä oli ihan kelpo suoritus. Aivan varmasti tulen jatkamaan Mads Peder Nordbon kirjojen lukemista. Suosittelen!