Marcus Chown: Äärettömyys Kämmenellä

08.04.2020

Tiesitkö, että sinulla on ääretön määrä kaksoisolentoja? Tai sen, että olet alkujaan marssilainen? Tai, että kolmannes sinusta on sientä? Jos et tiennyt, niin suosittelen lukemaan Markus Chownin kirjan "Äärettömyys Kämmenellä". Minä en tiennyt, ja niinpä luin kirjan melkoisen hämmennyksen vallassa. 

Kirja rakentuu viidestäkymenestä lyhyestä luvusta. Kussakin luvussa esitetään jokin tieteen osoittama arkijärjelle käsittämätön johtopäätös. Luvut ovat riittävän lyitä ja esitystapa sopivan epätieteellinen, joten kirjan lukeminen on tavattoman viihdyttävää. Itse jouduin useita kertoa palaamaan takaisin, mutta syynä ei koskaan ollut se, että olisi ajatus lähtenyt harhailemaan, vaan juuri lukemani oli kertakaikkiaan niin hämmentävää, että se piti lukea uudelleen. 

Maailma ja vallankin maailmankaikkeus on kummallinen paikka. Jos en sitä ennen ole ymmärtänyt, niin nyt ymmärrän. Tieteisfantasiat tuskin koskaan voivat ylittää mielikuvituksllisuudessaan todellisuutta. Jos haluat avoimin mielin ravistella maailmankuvaaasi, niin suosittelen tätä kirjaa lämpimästi. 

ps. Ehkä itselleni hämmentävin johtopäätös oli, että syntyessäni olen 100% itseni, mutta kuollessani 99.75% muukalainen...