Nykänen & Sipilä: Paha Paha Tyttö

05.06.2020

Jarkko Sipilä ja Harri Nykänen ovat sekä taustoiltaan, että kirjojensa aihepiiriltä niin limittäin, että toden totta heidän kannattaisi tehdä enemmänkin yhteistyötä. Jotain samaa heidän henkilöhahmoissansakin on, joskin Nykäsen hahmojen lievä itseironia Sipilältä taitaa melkolailla puuttua.

Ilmeisesti toistaiseksi Nykäsen ja Sipilän ainoaksi jäänyt yhteistyönä kirjoittamansa teos Paha Paha Tyttö oli kyllä lukemisen arvoinen, joskin melko kevyt välipala. Kirja oli helppolukuinen ja mukaansatempaava, mutta sitä leimasi ehkä jonkinlainen kiire viedä tapahtumat loppuun. Ja loppu tulikin nopeasti vastaan. Oikeastaan melko ennalta-arvattava sellainen.

Sanoisin, että tähän kirjaan kumpikaan sinänsä loistavista dekkarikirjailijoista ei ole antanut parastaan. Kumpikaan ei ole tainnut tähän kirjaan kunnolla keskittyä ja niinpä tarina jäi melko pinnalliseksi. Välipalaksi, kuten jo aiemmin mainitsin. Mitään yhteiskunnallista analyysiä tästä kirjasta on jotakuinkin turha etsiä.

Molempien kirjailijoiden rautainen ammattitaito kuitenkin näkyy tässäkin kirjassa. Kyllä tätä kaikille dekkareiden ystäville uskaltaa ihan varauksetta suositella välipalaksi, kun pääruokaakin on tarjolla molempien kirjailijoiden omassa tuotannossa.