Seppo Mustaluoto: Totuuden kuriiri

01.07.2020

Seppo Mustaluoto jatkaa Janne Norrman sarjaansa. Kolmas osa toistaa jo aiemmissa osissa tutuksi tullutta teemaa. Janne toimii Suomen valtion puolivirallisena agenttina maailmalla. Mustaluodon oma historia erikoisjoukkojen sotilaana tuo tarinaan uskottavuutta, joskin tarinan uskottavuuden kanssa muuten on vähän niin ja näin.

Voisi ajatella, että yksinäinen supertoimija ja taustajoukkojen pettäminen olisi aika tavalla loppuun kaluttu aihe. Siitä tämäkin kirja kuitenkin yrittää ammentaa. Minun mielestäni tällä kertaa se kuitenkin jää yritykseksi. Aiemmista Mustaluodon kirjoista pidin enemmän. Olisiko tässä käynyt niin, että kun tarinaan ei keksitty syvyyttä, niin sitä korvattiin toiminnalla.

Mustaluodon tapa kirjoittaa on melko koruton ja sellaisenaan kyllä minua miellyttävä. Kirja tuli luettua muutamassa päivässä, joten olihan se välipalana ihan paikallaan. Voisi ajatella, että Janne Norrman sarja olisi kuitenkin nyt loppuun kaluttu. Jaksan uskoa, että Mustaluodolla olisi vielä annettavaa, kun löytää uuden langanpätkän, mistä keriä uutta tarinaa. 

Tätä kirjaa en itsenäisenä voi suositella muuta kuin kevyeksi välipalaksi. Jos Janne Norrmannin tarinaa tähän asti olet seurannut, niin silloin kyllä kannattaa tämäkin lukea.